6 reacties op “Reacties op Sleutelen aan de Tank

 1. betreffende water en benzine?
  gooi op een tank van 20 liter 1 liter brandspiritus.
  Deze mengt zich met het water en de benzine.
  Lukt bij mij.

  LJ

 2. Hallo, ik heb mijn tank (honda cb 750 KZ) ook behandeld met zo’n laag, maar een ander merk.
  Nu zuigt mijn tank aldoor vacuum. In de tankdop zit volgens mij een ontluchtingsgaatje, maar dat werkt dus niet.
  Nu heb ik er nog een gaatje bij geboord, maar nog zuigt de tank vacuum. Heeft iemand er een idee hoe ik dit kan oplossen?
  martijn commandeur

  • Dat begrijp ik niet, waar heb je dat gaatje geboord dan?
   En kan je die geveerde rubber klep niet losschroeven en schoonmaken om de gunge (residu van benzine) eruit te pulken, bij mijn oude CB250 kon je de feitelijke dop van de klapklep losschroeven.

   • Het is inderdaad zaak dat je de lijmlaag flexibel krijgt, en dan heeeeeeeeel langzaam en voorzichtig trekken, duurt zo een paar minuten eer je een sticker eraf hebt, trek je te snel dan scheurt ie alleen maar.

    Zo langzaam trekken dat ie net een beetje rekt, maar meer ook niet, hoe langzamer je trekt hoe meer lijm je van je tank meeneemt, dus echt alleen maar heel zachtjes en beheerst wachten tot je de draden die je trekt van de tank ziet loskomen. En hopen dat er geen laklaag over de sticker zit natuurlijk want dan krijg je ze er alleen af door eerst de laklaag door te schuren, maar dan houd je als je geluk hebt een gat over waar de sticker zat, en als je pech hebt trek je bij de randen de lak stuk, en kun je hem overspuiten.

    Nieuwe stickers plak je erop door eerst de tank vochtig te maken met een zeepsopje, klinkt heel vreemd, maar daar blijft de sticker even op drijven zodat je eventuele luchtbellen er makkelijk onderuit wrijft, en de sticker op zijn plek kunt wrijven, als het water verdampt plakt te sticker toch muurvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als je e-mail-adres gelinkt is aan een avatar op Gravatar, zal je avatar te zien zijn bij je commentaar.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.