12 reacties op “Reacties op Borden

 1. De omschrijving bij bord E 6 kan niet kloppen. Hier staat dat je hier alleen mag parkeren met een gehandicaptenvoertuig (rolstoel e.d.) en dus niet met een auto voorzien van een (zichtbaar geplaatste en geldige) gehandicaptenparkeerkaart, terwijl dat nu juist in de praktijk de meest voorkomende situatie is.

  • De visie van Jan Boeren klopt mijns inziens. De officiële omschrijving van dit bord is “Parkeerplaats voor gehandicapten”. Dat kan in de praktijk zowel een gewone personenauto zijn of een brommobiel. (Electrische) rolstoelen en scootmobiels parkeren op het trottoir.

 2. Bij de toelichting op bord E6 (gehandicaptenparkeerplaats) staat:
  “Dit is een parkeerverbod voor andere voertuigen dan gehandicaptenvoertuigen. Een gehandicaptenvoertuig is een voertuig dat is ingericht voor het vervoer van een gehandicapte, niet breder is dan 1,10 meter en niet is uitgerust met een motor, dan wel is uitgerust met een motor waarvan de door de constructie bepaalde maximumsnelheid niet meer dan 45 km per uur bedraagt, en geen bromfiets is, zie het RVV. Het bord kan zijn voorzien van een onderbord met kenteken; in dat geval mag alleen het voertuig met dat kenteken op die plaats parkeren.”

  Artikel 26 van het RVV kent echter een tweede, veel grotere categorie: “b. een motorvoertuig op meer dan twee wielen waarin een geldige gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar is aangebracht”. De verklaring dat het om een parkeerverbod gaat voor “andere voertuigen dan gehandicaptenvoertuigen” is dus onjuist, dan wel ten minste onvolledig.

 3. Waar ik vroeger met mijn FS1 rondcrosste staan nu overal borden ‘enkel voor landbouwvoertuigen en aangelanden’. Ik had het eerst niet gezien. Maar de fietsers bekeken me ZO vies. Vroeger zag je in die velden bijna geen fietsers. Wel rallyauto’s. En soms hopen afval en oranje salamanders. De wasmachines en weet ik veel waren huisvesting voor héél wat dieren.

  Ik dacht in die tijd het zou niet slecht zijn als ze dit eens zouden kunnen komen opruimen? Dat hebben ze gedaan en er staan nu ook borden met boetes.

  De mensen konden veel beter tegen dingen GELIJK EEN AZIAAT DIE ZOMAAR MENSEN OMHELST EN OP HUN MOND KUST. Nu proberen ze zo’n vent te arresteren. Terwijl die jongen gewoon naar een lief aan het zoeken was. In zijn cultuur is het gewoon om vrouwen te omhelzen en te kussen. Als de vrouw terugkust is het ok en anders niet. Ik zie daar een ferme logica in.

  Die ene flik begon te zeuren zo van in héél Europa mag dat niet. “Je kende die vrouw gewoon niet”. Ik zag die Chinees denken van dat is nou net de zaak. Nu hebben ze hem naar een huwelijksbureel gestuurd.

  Alle aanklachten zijn ingetrokken.

  Wedden dat die vent straks in Amsterdam mensen gaat kussen? En dat ze er nog geen bord voor uitgevonden hebben?
  Tot hij een lief vindt natuurlijk.

  Dat Antwerpse politiewijf lokte het ergens uit. “This is not the way to do it”.

  Met een kusverbod kunnen ze niet afkomen.

 4. Wie kan mij uitleggen wat de betekenis is van het onderbord OB 108 met de tekst Uitgezonderd bestemmings verkeer, dit onderbord in samen met de gesloten verklaring voor vrachtverkeer C 7
  Mag ik het gesloten gebied wel in als mijn bestemming,maar als ik weer vertrek ben ik dan nog bestemmings verkeer of niet ?

  B.V.D. Rien Huijbregts.

  • Dat is mooi geredeneerd 😉
   Je bent in dat geval *ook* bestemmingsverkeer: je bestemming *ligt* dan niet meer in de betreffende straat, maar *lag* er.

 5. Bij een examenvraag van Verjo C-07, staat de vraag : hoe lang mag een vtg zijn die over deze weg rijdt. Op de foto staan de borden C 20 icm C18 (geslotenverklaring max asdruk (4.8t) en max breedte (2.3m). Het antwoord moet zijn 12 meter. Ik kan echter nergens ontdekken waarom maar 12 m., terwijl bvb E achter B langer mag zijn.

  • Ik ben er inmiddels achter gekomen. Het vtg op de dia is een bakwagen (oud model markeringsborden) dus max 12 m. De vragen zijn van 2012 maar de nieuwe richtlijnen van contourmarkering (nieuwe vtgn vanaf 10 juli 2008) zijn hier nog niet meegenomen.

 6. Tekst bij bord C13 broemfiets moet zijn bromfiets
  Tekst bij bord F5 er wordt verwezen naar bord B6 dit moet zijn bord F6
  Tekst bij bord G7 gevokgd moet zijn gevolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als je e-mail-adres gelinkt is aan een avatar op Gravatar, zal je avatar te zien zijn bij je commentaar.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.