Welkom, onbekende!

Inloggen  Inloggen

Site reacties: Kamperen met de motor

Gebruiker

Reactie

13 Dec 2008

gewijzigd

Tanktassen met magneetbevestiging zijn prima, maar let wel op dat je hier geen digitale camera's, mobiele telefoons en pinpasjes in vervoerd, want voor je het weet zijn alle interne gegevens van deze apperaten en pasjes gewist door deze magneten.

Het is al heel veel mensen overkomen.

Henk Kuijt

Gebruiker

Reactie

13 Dec 2008

gewijzigd

Ook deze pagina weer prima en goede informatie over het reizen met de motor.

Ik zag anderhalf jaar geleden in India een goede manier van bagage meenemen:

in plaats van koffers een plaat waar normaal de kofferbevestiging zit, twee gaten erin, een spanband er omheen en een waterdichte zak van ortlieb erdoor. Ideaal, en mocht je een keer vallen: een deuk in je t-shirt. Kom je ook wel overheen.

Henk

Gebruiker

Reactie

13 Dec 2008

gewijzigd

In Noorwegen en Zweden kan je onderweg ook vaak een Stuga of Hytter huren. Dit zijn kleine huisjes met bed en keuken erin. Ze zijn ook niet duur voor 1 nacht.

Evert Hoen

Gebruiker

Reactie

13 Dec 2008

gewijzigd

Waarom is de motor check list niet in het nederlands? Of waar kan ik zo'n lijst bekomen?

Ria

Gebruiker

Reactie

13 Dec 2008

gewijzigd

Erg leuke, interessante en informatieve site!

Ik ga dit jaar (voor de 2e keer) naar Isle of Man op mijn caferacer en overweeg dit keer om naast de bagagerol, een stel zijtassen aan te schaffen. Vooral niet te groot, te duur. Ben nog zoekende.

Ik heb direct mijn lijstje mooi kunnen aanvullen door jullie handige tips. Bedankt!

Vincent van Dijk

Gebruiker

Reactie

13 Dec 2008

gewijzigd

Wil mij even voorstellen, ben Tony poels van Camping De hei te Siebengewald.

Wij hebben een motorvriendelijke camping, en staan helaas nog niet op jullie site vermeld.

Wij zouden het fijn vinden als jullie onze camping zouden vermelden, www.campingdehei.nl . De camping ligt in Noord Limburg direct tegen de Duitse grens. in het plaatsje Siebengewald. Wij hebben geregeld live muziek, een gezellige bar, verhuur van trekkershutten, en ontbijt en eten is mogelijk.

Tony Poels

Gebruiker

Reactie

14 Dec 2008

gewijzigd

Geweldige site is dit. Ik had een opmerking over de tanktas.

Je moet daar niet je eten in bewaren voor onderweg omdat de benzinedampen daarin gaan zitten. Je overschrijdt dan gigantisch de hoeveelheid giftige stoffen die je "mag" hebben. Je lunchpakket dus ergens anders.

Aad Henneveld

Gebruiker

luiemotorfiets

14 Dec 2008

gewijzigd
De moderators: We houden de boel een beetje in de gaten en geven antwoord.

Dat is inderdaad een goeie aanvulling. Als wat je meeneemt goed verpakt is is het geen probleem om het in je tanktas te stoppen, maar een appel of een banaan of zo kun je beter niet los in je tanktas meenemen.

Bij de buitensport winkels kun je overigens ook speciale banaandoosjes krijgen, zodat ie beschermd word tegen pletten.

Ernst en Sylvia

Gebruiker

Reactie

14 Dec 2008

gewijzigd

In plaats van Coleman fuel of wasbenzine kun je ook Aspen 4T in je benzinebrander gebruiken. Dat wordt gebruikt voor motorzagen en bosmaaiers.

Mensen die daar mee werken krijgen al gauw uitlaatgassen binnen.

Je kunt het kopen bij landbouwzaken. Let op want er is ook een 2T-versie voor tweetaktmotoren.
http://www.aspen-benelux.nl/showpage.asp?pag_id=482.

Robert

Gebruiker

Reactie

14 Dec 2008

gewijzigd

Nog een tip: de SVR. Stichting Vrije Recreatie / Kamperen bij de boer, is een alternatief voor campings. Je kampeert dan bij een boer op zijn terrein. Je kan wat last hebben van mestgeur en koeiengeloei, maar over het algemeen rustig en voor een schappelijke prijs. Ook leuk (kan ik me herinneren van fietsvakanties vroeger): je kan vaak nog genieten van boerenvriendelijkheid; de boer zet je tentje op in de stromende regen terwijl de boerin een stevige stamppot klaarzet!

SVR campings zijn er inmiddels ook in het buitenland. Meer info: http://www.svr.nl (en nee ik heb verder geen bindingen met ze, ben op dit moment zelfs geen lid/donateur).

Robert

Gebruiker

Reactie

14 Dec 2008

gewijzigd

Hele mooie site en erg handig, heb zelf nog niet het motorrijbewijs maar ga er volgend jaar aan beginnen. En wil ook met de motor op vakantie, maar eerst wat proefdraaien voordat het zover is.

Was altijd al benieuwd hoe je met de motor op vakantie gaat i.v.m plaats op de motor. Maar heb hier echt wel wat tips op kunnen doen echt wel handig.

Richard

Gebruiker

Reactie

31 Dec 2008

gewijzigd

Mooie site met erg veel herkenbare tips! Ben zelf ook gek van camperen met mijn (sport)motor. Gelukkig kan mijn vriend op zn harley meer bagage kwijt!

Nog een tip voor het camperen in Canada/Amerika, daar heb je niets aan je campinggaz brander. Aansluitende gasblikjes worden daar niet verkocht! Wel het gas van Coleman.

Anjo

Gebruiker

Reactie

2 Feb 2009

Grrr Ik moet nog bijna een jaar wachten tot ik motor mag rijden. maar lezen van deze verhalen en tips krijg ik er alleen meer zin in om te gaan touren.

Kevin

Gebruiker

Reactie

2 Mar 2009

Wat een topsite! Heb er al veel aan gehad voor de komende (mijn eerste echte) motorvakantie!

Even een reactie op het "bijblazen" van de self-inflatable slaapmatjes. Dit is volgens een verkoper van de Vrijbuiter uit den boze!! Zo komt er namelijk vocht in het matje wat vervolgens zorgt voor schimmels e.d.!

Cor

Gebruiker

janguz

15 Mar 2009

gewijzigd

Let er ook op om geen etenswaren in een tanktas te stoppen, namelijk het vluchtige benzeen komt uit je benzinetank en is niet bepaald bevorderend (zwaar kankerverwekkend) voor je gezondheid, het benzeen zet zich vast op etenswaren, die jij verorberd zonder smaakverschil.

groetjes Jan

naschrift, in het nederlands P.S.

te laat gezien dat hierboven al iemand postte in deze trend

Alweer Jan Guz ®
Gebruiker

Mike

24 Mar 2009

Nou rijd ik best vaak met een tanktas rond en heb daar ook regelmatig eten in zitten. Maar als benzinedampen echt een probleem zouden zijn, dan zou het voedsel en de overige inhoud van de tas toch naar benzine moeten gaan ruiken?

Mike Schenk

BMW R1200 GS Adventure 2007
Honda XL600V Transalp 1997
Gebruiker

janguz

24 Mar 2009

Gebleken is dat de benzeen-concentratie (afkomstig uit de ontluchting van de benzinetank) in een snack uit de tanktas zo'n 1000 maal hoger is dan toegestaan. Benzeen is één van de weinige stoffen waarvan zeker vaststaat dat het kankerverwekkend is.

we kennen benzine aan de naftaleen, dat erg stinkt maar nauwelijks de gezondheid ondermijnt, daarentegen is benzeen reukloos .

Alweer Jan Guz ®
Gebruiker

Ernst

24 Mar 2009

De moderators: We houden de boel een beetje in de gaten en geven antwoord.

Het is inderdaad van de zotte als je er nuchter over nadenkt dat ze het schadelijke lood in benzine hebben vervangen door uitgerekend Benzeen dat al heel lang (Philips Duphar) bekend is dat het de beenmergstructuur aan tast en zo een soort leukemie veroorzaakt.

Het allervreemdse is nog wel dat er in de tijd dat ik bij de shell werkte (nu 20 jaar geleden) al gesproken werd over een verplichte tankslang afzuiging, dus een soort stofzuigslang om de benzineslang waarmee je je tank vult, in Amerika zie je die inmiddels, maar in europa word dat nog steeds tegen gehouden door de oliehandel omdat het een te grote investering zou zijn...

Om maar te zwijgen over de hoeveelheid benzeen die uit de ondergrondse tank van de benzinepomp word geperst as daar zo'n wagen de lege tank an komt vullen met ene paar duizend liter benzine, en de in de tank zittende damp naar buiten drukt.

Gelukkig hebben veel benzine tanken van motoren inmiddels een beluchting die ergens achter onder de motor 'ademt' en valt het gevaar nog wel mee, maar toch iets om rekening mee te houden. Vooral als je morst met tanken, of even wat onderdelen met benzine uit je tank schoonmaakt, doe dat altijd buiten op een plek waar het goed tocht... 

 

 

 

 

To boldly go to Infinity and back again...
Gebruiker

Reactie

21 May 2009

 Ik stel u graag een nieuwe uitgave van Uitgeverij Freson voor: 'Handboek Motorkamperen', van de hand van Jurriaan van Gelderen.Wie dit boek gememoriseerd heeft, kan met een gerust hart gaan motorkamperen. Ook andere motorliefhebbers (in spe) die het niet zo op kamperen hebben, kunnen een en ander opsteken.over de motorfiets in het algemeen en het motorrijden in dit enigszins eigenzinnig geschreven werk. Een hapklare brok, in één keer uit te lezen.

De schrijver stelt het zelf zo in de covertekst:

Handboek motorkamperen is bestemd voor allen die meer willen weten over reizen en kamperen per motorfiets. Deze praktische handleiding gaat onder meer over de meest geschikte motorfietsen, over handige gereedschappen en onderdelen, over de beste kleding, tenten en bepakking, en natuurlijk over het motorkamperen zelf. Het boek is bedoeld om motorkampeerders niet alleen op weg te helpen, maar vooral ook te houden!

 De schrijver kampeert al van kindsbeen af. Later is hij ook nog ver gekomen als lifter en reisleider. Op de motor heeft hij inmiddels ruim 100.000 kilometer achter de rug, merendeels kamperend onderweg. Thuis onderhoudt hij één vrouw, drie dochters, twee honden, een kat, twee konijnen en heel veel tweewielers.

ISBN: 9789077346006
147 blz. z/w
DIN A5
Verkoopprijs 17 euro

Alvast mijn dank voor de aandacht die u hieraan wilt besteden.


Luc Freson,
Uitgever.
motorklassiek@belgacom.net                                                      
Tassinstraat 69
3300 Kumtich

Gebruiker

Reactie

1 Sep 2009

Hele leuke en handige site, rij zelf al even ongeveer 32 jaar maar altijd goed om de dingen eens weer goed te lezen.
Onze trip gaat 5 oktober van start 2009.
onze site voor de liefhebbers: www.shortwaydown.nl

Tom

Gebruiker

Reactie

13 Oct 2009

Leuke en informeerende site over bagage sijstemen

Wij broers Andre en Jos  hebben na wat denk en constructie werk een aluminium koffer sijsteem bedacht voor de bmw R1100gs  en R1150gs
na die te hebben gemaakt vorig jaar winter kregen we veel vragen  via de bmw gs club of we deze niet wilden verkopen voor mede gs liefhebbers
daar de touratech en zeca koffersijtemen erg duur zijn
Nu is deze hobby behoorlijk uit de hand gelopen en rijden er inmiddels al vele tientallen met onze constructie rond met onze geimporteerde Darr koffers welke van zeer goede kwaliteit is
en redelijk betaalbaar

mischien leuk om dit te vermelden op jullie website

on web adres is  www.aromotoren.nl

Jos

Gebruiker

Reactie

16 Nov 2009

Heej goeie site mensen ,
Ik ben 23 jaar en dus beginent motorrijden. Ook wil ik met een vriend van me aan komende zomer mooie  plekjes in europa opzoeken natuurlijk per motor. Ik denk dus dat deze site goed van pas komt.

Vriendelijke groet Martijn

Tip , mis is het wel een tip om ook wat nederlandse bestelsites op de site te zetten als jullie die nog weten van kleding , koffers , tanktassen ect

Gebruiker

luiemotorfiets

16 Nov 2009

De moderators: We houden de boel een beetje in de gaten en geven antwoord.

Dank je voor de complimenten, we doen ons best :-)

Maar wat de bestel sites betreft vinden we dat moelijk we willen graag onze onafhankelijkheid bewaren, en dan is het moeilijk om winkels te gana aanprijzen waar je zelf geen ervaring mee hebt, en waarvan je wet dat het direct in duitsland bestellen bij louis.de of in engeland bij mandp.co.uk zoveel goedkoper is.

Veel plezier met je trip en bedenk, de resi begint bij de voordeur, en zeker de eerste keer in het buitenland erg rustig aandoen, want het is niet alleen de andere verkeerscultuur, maar vooral ook de *veelheid* aan extra indrukken die het in het begin best wel vermoeiend maakt, hoe leuk die indrukken allemaal zijn, dus houd de ettape's in het begin kort.

EN neem tussendoor veel pauzes om al die indrukke te verwerken !

Gebruiker

Reactie

7 Mar 2010

hele profi site! Erg mooi en informatief!

Jan Hofman

coeno

1 Aug 2010

gewijzigd

 

Geschreven door: Reactie

Tanktassen met magneetbevestiging zijn prima, maar let wel op dat je hier geen digitale camera's, mobiele telefoons en pinpasjes in vervoerd, want voor je het weet zijn alle interne gegevens van deze apperaten en pasjes gewist door deze magneten.

Het is al heel veel mensen overkomen.

Henk Kuijt

(1)

Als je naar ijzerrijke gebieden gaat is het ook verstandig om enkele lagen bruine verpakkingstape of beschemrfolie voor off-road / cross op de tank te zetten. Ijzerrijke zanddeeltjes willen zich graag aan de tanktas hechten waardoor je lelijke krassen in de tank kunt krijgen.

 

(2)

Magneetpassen kun je beschermen voor magnetische werking door het hardplastic pashouder goed met aluminiumfolie in te tapen. Minimaal 5 lagen van dat spul is vaak voldoende en het heeft mij vele jaren geholpen. Moest ooit een bedelactie houden om vanuit Z.Frankrijk weer thuis te komen...   

 

(3)

Mobiele telefoons altijd uitzetten en in een afsluitbaar plastic houder meenemen. Zo trekken batterijen niet leeg, bestaat er geen kans op defecten wegens vocht en zich deze ook extra beschermd bij vallen. Ook vervalt vaak de garantie van mobieltjes als er maar iets van vocht gevonden wordt. Bij tanktassen heb je ondanks coatings of beschermhoezen veel vochtoverlast. Plastic boodschappenzakjes zijn ook geweldig voor vervoer en bescherming.

coeno

1 Aug 2010

gewijzigd

Ook ideaal als je in vroege voorjaar / najaar op vakantie gaat zijn crosshandkappen op je toermotor. Deze schermen je handen en vingers perfect af van regen en koude of sneeuw of ijsregen@@@   Ook projectielen in vorm van steentjes of vliegen en wespen worden goed weggekopt.

De handkappen laten zich met een goede hoeveelheid ty-wraps overal op bevestigen, al staat het vaak niet erg charmant op de motor. 

 

coeno

8 Aug 2010

gewijzigd

Door het gebruik van vele soorten tenten in allerlei vormen en maten, ben ik tijdens mijn vakanties tot één ideaale tent gekomen.

 

Wat ik iedereen echt aan kan raden zijn de QUICK ERECT tenten van KHYAM. Deze tenten bevatten een simpel maar doeltreffend systeem waardoor ze erg gemakkelijk op te zetten zijn door 1 persoon.

De buitentent en de stokken zijn geintregreerd tot 1 geheel. Door aan de centrale naaf de tent op te trekken (als bundel uit tentzak) vouwt de tent zich uiteen kunnen de systeemtentstokken geborgt worden zodat de tent in enkele handelingen rechtop staat!!!    Dus geen doorrijgen van tentstokken meer die ook tevaak weer losschieten.

Ander gemak is dat de binnen en buitentent 2 losse delen zijn, de binnentent moet dus los ingehangen worden. Daardoor kun je bij regen of de binnentent droog inhangen of droog opvouwen voor vertrek.

 

Vanwege het vertrouwen die ik in deze tent heb zijn ze opgenomen in mijn assortiment ben ik officieël dealer van Noord Nederland.  Bij intresse kan informatie gevonden worden via  www.1totravel.nl  Voor forumleden wil ik ook iets leuks doen met de prijs. 

 

Ook heb ik deze tenten op laten zetten door enkele mensen die iets lichamelijk beperkt zijn en zij vonden deze KHYAM tenten veel gemakkelijker dan "standaard" tenten.

 

http://www.ibmwr.org/prodreview/khyam1.jpg

 

 

 

Gebruiker

Ernst

8 Aug 2010

De moderators: We houden de boel een beetje in de gaten en geven antwoord.

Ziet er handig uit, jaren zo'n bobbeltje gehad, staat ook zonder scheerlijnen erg stabiel :)

(al moest ik bij de mijne de stokken doorrijgen...)

 

Hoe zit het met die gewrichtjes en de waterdichtheid van de tent na een paar jaar gebruik, of zit daar in geknikte toestan nog iets zachts omheen? 

To boldly go to Infinity and back again...

coeno

8 Aug 2010

gewijzigd

De gewrichten / koppelingen zijn supersterk qua constructie en werken met veervoorspanning zodat deze ook altijd strak blijven staan.Het doek is van zeer hoge kwaliteit en zeer goed in de fabriek behandeld tegen doorlekken, ook na enkele jaren intensief gebruik.

Ik heb een paar klanten gehad die een oude tent na 10 tot 15 jaar gebruik vervangen hebben voor een nieuw exemplaar en als reden werd aangegeven, vervagen van kleur of iets meer mode gericht willen hebben.

Deze tenten zijn vroeger voor het Engelse leger ontworpen en ook voor expedities gebruikt, die kwaliteit is men blijven houden voor de huidige producten.

 

 

 

 

Gebruiker

Reactie

6 Nov 2010

Ik heb er veel van geleerd als beginnend motorkampeerder.

J. Zijlstra

Gebruiker

Sylvia

27 Nov 2012

De moderators: We houden de boel een beetje in de gaten en geven antwoord.

Het commentaar op deze pagina is verhuisd: http://www.luiemotorfiets.nl/commentaar/reacties-op-tips-voor-kamperen-met-de-motor/ 

Daar kan iedereen reageren (dus niet alleen wie is aangemeld)

windlover

20 Dec 2012

Voor een perfecte tent, ga naar

http://www.lonerider-motorcycle.com/

niet goedkoop maar denk wel uiterst praktisch !

 

en voor goede trips in heel Europa, ga naar

 

http://www.bestbikingroads.com/

 

Ja ik weet het is nog winter, maar je kunt nu al beginner te plannen voor de volgende zomer.

 

 
vliegtuig    Sylvia

Forum van de Luie Motorfiets, voor Motorrijders